Ekonomi

Okulda deprem bölgesi için 24 saat ekmek üretiyorlar.

Amasya’da bir meslek lisesinde bulunan ekmek atölyesinde 24 saat ekmek üretilerek deprem bölgesine ulaştırılıyor. Öğrenciler, öğretmenler ve yurt personeli tarafından pişirilen ekmekler ilk etapta Gaziantep ve Malatya’ya ulaştırıldı.

Amasya’da Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ekmek üretiminin 3 vardiya halinde yapıldığını belirten Amasya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Keskiner, “Günde 40 bin civarında ekmek üretip deprem bölgesine gönderiyoruz.”

Depremin vurduğu iller olan Gaziantep ve Adıyaman’da görev yapan Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen ile sürekli iletişim halinde olduklarına işaret eden Keskiner, “Gezici mutfak ekibi de oluşturuyoruz. 6 aşçıdan oluşan bir ekibi deprem bölgesine göndereceğiz.”

Ekmek yapımında görev alan öğrencilerden Alican Petek, “24 saat ekmek yapıyoruz. İnşallah depremzedelerimiz bu zor günleri atlatırlar.”

Ekmek pişirme grubunda yer alan Öğretmen Hayat Arslan, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını anlatırken, okul müdürü Yusuf Menç, okulların bünyesindeki otelde 8 depremzedeyi ağırladıklarını söyledi. – AMASYA

habersuruc.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu