Haber

Bilecik’te TİP Milletvekilinin görevden alınması protesto edildi

GÖKAY ŞİMŞEK

Türk Personel Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın dün akşam Yargıtay kararı okutularak TBMM’deki üyeliği düşürüldü. BilecikTİP Bilecik İl Teşkilat Müdürü Hande Güngör, “Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu o dört duvardan çıkacaktır. Hatay halkının kendi temsilcisi olacaktır.”

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın üyeliğinin düşürülmesi kararı Bilecik’te protesto edildi. TİP üyeleri Atatürk Parkı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

“HUKUKİ BİR KARAR BİLE OLMAYACAK”

Hande Güngör şunları söyledi:

“TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yurt dışındayken, Yargıtay’ın Hatay Milletvekilimiz Can Atalay hakkında verdiği hukuka aykırı karar, AKP TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından Meclis kürsüsünden okundu ve bugün TBMM, yok sayan bir karara imza attı. Hatay halkının iradesiyle Can Atalay’ın milletvekilliği kaldırıldı.Gezi’nin en güzel çocuklarından Can Atalay, 14 Mayıs Genel Seçimlerinde partimiz tarafından milletvekili adayı gösterildi ve Can Atalay’ın milletvekili adayı olduğu açıklandı. milletvekili olabilir. Oy Heyet tarafından kabul edildi. Hatay halkı iradesini ortaya koyarak Can Atalay’ı milletvekili seçti ve Can’a milletvekili belgesi verildi. Milletvekilleri TBMM’de yemin etmek üzere kürsüye çağrılırken, Can Atalay’ın adı ‘Hatay Milletvekili’ olarak okundu ve Can Atalay, partimiz tarafından Meclis Başkanlığı’na aday gösterildi. Can Atalay’ın Meclis Başkanlığı adaylığı kabul edildi ve Meclis’teki tüm siyasi partilerin oybirliğiyle Can Atalay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Kurulu üyesi oldu. Dolayısıyla Can Atalay’ın milletvekili unvanını kazandığına şüphe yok. Tüm bunlara rağmen Can Atalay’ın tahliye edilmemesi için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonucunda Anayasa Mahkemesi, Can Atalay’ın derhal tahliyesine karar verdi. Karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine rağmen mahkeme karara uymayarak dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa’yı tanımamayı sürdürerek, Anayasa Mahkemesi kararını hiçe sayan, hukuki karar bile sayılamayacak bir metne imza attı.

“SOR YA DA SONRA HATAY HALKI TEMSİLCİSİNE ALINACAK”

Bu hukuksuzluğun ardından Anayasa Mahkemesi’ne bir başvuru daha yapıldı ve Anayasa Mahkemesi bu kez oybirliğiyle dosyanın yetkili mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine ve Can Atalay’ın derhal tahliyesine karar verdi. Bu süreç aynı şekilde devam etti ve Milletvekilimizin hukuksuz tutukluluğu devam etti. Bugün Yargıtay’ın gerçekleştirdiği bu darbe girişimine Türkiye Büyük Millet Meclisi de ortak olmuştur. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu ve tüm yargı kurumlarını bağladığını belirten Anayasa kararı, önce Yargıtay, ardından TBMM tarafından fiilen iptal edildi. Türkiye’de artık bir anayasanın olmadığı ve anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığı TBMM tarafından tescil edilmiştir. Vazgeçeceğimizi düşünmeyin, vazgeçip ‘öyle olsun’ diyeceğimizi de düşünmeyin. Bugün bir kez daha yeniden başlıyoruz. Bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak payı olanlara ve karara imza atanlara buradan sesleniyoruz; Bu ülke tarihinin en parlak sayfalarından biri olan Gezi Direnişi’ni kirleteceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ölüme layık gördüğünüz, idama mahkûm ettiğiniz Hatay halkının iradesini hiçe saymanın hesabını mutlaka vereceksiniz. Buradan halkımıza bir çağrıda bulunuyoruz; Biz Saray’dan büyüğüz, hükümetlerden, işverenlerden büyüğüz. Onun için bir kez daha bir araya gelmemiz, yeniden mücadele etmemiz gerekiyor. Can Atalay er ya da geç esir tutulduğu dört duvardan çıkacaktır. “Hatay halkının kendi temsilcileri olacak.”

Kaynak: ANKA / Yerel

haberuluborlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu